top of page

Verwarmen en koelen met een warmtepomp

PB-Technics is een erkend & gecertificeerd installateur van warmtepompen voor alle type woningen: van nieuwbouw, tot appartementen en bestaande woningen. Je kan bij ons terecht voor advies, aankoop, plaatsing, herstelling & onderhoud van jouw warmtepomp

airco - warmtepomp thuis installeren (7).jpg

Waarom een warmtepomp in je woning plaatsen?

Met een warmtepomp kan je je woning milieuvriendelijk verwarmen én koelen. Het is een energiezuinig alternatief voor klassieke verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen, zeker in combinatie met zonnepanelen . Een warmtepomp verwarmt dus je woning, maar alle toestellen kunnen tegenwoordig ook koelen.

We weten dat het aantal mogelijkheden overweldigend kunnen zijn bij het kiezen voor een warmtepomp. Daarom nemen we de tijd om te luisteren: wat heb je nodig? Wat zijn je voorkeuren? Met welk budget werk je? Wij helpen je behoeften te koppelen aan de best mogelijke oplossing voor je huis, zodat je zo snel mogelijk van onderstaande voordelen kan genieten:

  • Houd je energiepijl laag met een warmtepomp

  • Kies voor een energiezuinig & milieuvriendelijk toestel

  • Een warmtepomp (enkel verwarmen) is bevorderlijk voor de EPB-waarde van je woning

  • Een warmtepomp heeft een lange levensduur en weinig onderhoud nodig

Types warmtepompen

Lucht/lucht wamtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De buitenunit zuigt lucht aan van buiten en verwarmt of koelt deze lucht. De binnenunit blaast dan de warme of koude lucht in de woning. Het energieverbruik van dit type warmtepomp is afhankelijk van de temperatuur van de buitenlucht. De prijs van een lucht-lucht warmtepomp is vaak goedkoper dan andere warmtepompen, omdat er geen graafwerken hoeven te gebeuren en de installatie minder ingrijpend is.

Lucht/water warmtepomp

Bij lucht-water warmtepompen wordt de warmte, net als bij een lucht-luchtwarmtepomp, gehaald uit de buitenlucht, waardoor het rendement afhankelijk is van de buitentemperatuur. De warmte wordt bij dit type warmtepomp omgezet in warm water voor je sanitair of verwarming. Een lucht-water warmtepomp is een goede vervanger voor een traditionele warmteketel op stookolie of gas.

Jouw warmtepomp kopen en laten plaatsen door een erkende installateur?

bottom of page