top of page

Airconditioning voor koeling & verwarming

PB-Technics verzorgt de plaatsing en installatie van jouw aircotoestel in je woning of appartement. Dit zowel in bestaande woningen, als in nieuwbouw- en renovatieprojecten. We bieden een ruime keuze aan airco’s voor koeling en verwarming, dit voor elk budget en nood. Ook voor de aankoop & keuze van je toestel kan je bij ons terecht. 

WhatsApp Image 2022-12-03 at 14.01.57 (1).jpeg

Waarom kiezen voor een airco?

Geniet altijd van het perfecte binnenklimaat met een airconditioning systeem in je woning. Koeling in de zomer, verwarming in de winter. Met de moderne units kan het allemaal. Niet alleen zorgt een airco voor een stabiele & aangename temperatuur in huis, er bestaan ook toestellen met speciale filters voor een gezond klimaat binnen. Onze toestellen zijn energiezuinig en betrouwbaar, en worden geplaatst door een gecertificeerde en professionele installateur.

  • Geniet altijd van een stabiele & aangename temperatuur in huis

  • Behoud een gezond klimaat binnenshuis

  • Kies voor een energiezuinig & betrouwbaar toestel

Wat is het verschil tussen airco en een warmtepomp?

Er bestaat heel wat verwarring tussen een airco en een warmtepomp. Logisch, want de functie van beide toestellen komt sterk overeen. Ze kunnen namelijk beiden je woning zowel koelen als verwarmen. Een airco is eigenlijk een type warmtepomp: namelijk een lucht-luchtwarmtepomp. Klik hier om meer te lezen over verschillende types warmtepompen.

Werking en types airco

Om het simpel uit te leggen: een airco onttrekt warmte uit de woonruimte & voert die af naar buiten. Daarnaast blaast een airco koele lucht in de woning. Om te verwarmen is de werking net omgekeerd: er wordt warmte uit de buitenlucht onttrokken, naar het binnendeel vervoerd en vervolgens wordt de warmte in de ruimte verspreid. 

Is een airco ongezond?

Nee, airconditioning is niet ongezond. Moderne airco's beschikken over een filter die functioneert als een elektrisch gordijn. Dit gordijn maakt bacteriën, virussen en schimmels in de vervuilde omgevingslucht onschadelijk. Toch kan airconditioning ongezond zijn als die slecht geïnstalleerd is. Doe daarom altijd beroep op een vakman! Een jaarlijks onderhoud is bovendien aan te raden om airco optimaal te laten werken.

Is een airco energiezuinig?

De airco's van tegenwoordig zijn veel geavanceerder dan die van vroeger. Ze verbruiken minder stroom en zijn beter geïsoleerd, waardoor ze geen energie verspillen zoals oudere modellen. Ook hebben veel modellen nu efficiëntere motoren dan oudere modellen.

Heeft een airco onderhoud nodig?

Een airco heeft in principe weinig onderhoud nodig, maar het is sterk aangeraden om je airco jaarlijks te laten reinigen door een specialist om het rendement hoog en het energieverbruik laag te houden. 

Kan ik mijn airco als verwarming gebruiken?

Tegenwoordig kunnen alle airco's ook verwarmen, zelfs als het buiten vriest! Dikwijls is het goedkoper om met een moderne airco te verwarmen in het voorjaar.

Jouw airconditioning kopen en laten plaatsen door een erkende installateur?

bottom of page